Úvodní informace

Mateřská škola se nachází na okraji Koloděj, na klidném místě v blízkosti zeleně, náleží k základní škole, se kterou sdílí rozlehlou zahradu a hřiště. Budova mateřské školy, postavená v roce 2014, je moderní a nabízí dostatek prostor pro vzdělávání a hru dětí. Provozní doba školky je od 6:30 do 17:15 hodin.

Do školky lze přijímat 68 dětí, které se vzdělávají ve třech třídách. Třídy jsou vybaveny nábytkem, množstvím hraček a moderních pomůcek a dětem poskytují dostatek prostoru pro rušnější hry, ale i pro odpočinek. Učitelky využívají třídy ke skupinovým činnostem, i k individuální práci s dětmi. Ke každé třídě náleží samostatná šatna a sociální zařízení.

Dětem je poskytována plnohodnotná strava. Samozřejmostí je dostatečný pitný režim (ve třídách i na zahradě jsou pítka). Respektujeme individuální potřebu odpoledního odpočinku dětí.

Mateřskou školu navštěvují děti od 2 do 7 let, třídy jsou heterogenní (věkově smíšené) Ve školním roce 2023/2024 bude žlutá třída určena pro předškoláky. Ideální umístění školky na okraji Prahy, v malé městské části, nám umožňuje udržovat rodinnou atmosféru. Prohlédněte si naši školku při virtuální prohlídce: http://www.virtualni-skoly.cz/skola/247-ms-kolodeje

Zápis do MŠ na školní rok 2024/2025 proběhl 7. 5. 2024

Výsledky zápisu do MŠ

Vážení rodiče,

pro usnadnění a urychlení zápisu Vašeho dítěte do naší mateřské školy můžete využít Elektronického předzápisu. Na webu: elektronickypredzapis se zaregistrujte a předzapište.

Dále Vás program navede, jaké další kroky je potřeba podniknout (tisk vyplněné žádosti, návštěva lékaře) a vše potřebné (občanský průkaz zákonného zástupce, rodný list dítěte) doručit do MŠ stanoveným způsobem v termínu řádného zápisu.

V systému Elektronického předzápisu můžete také provést rezervaci přesného termínu doručení Vaší žádosti do mateřské školy. Celý proces zápisu se tím výrazně urychlí.

Školní vzdělávací program MŠ

Školní řád MŠ

Omluvný list pro předškoláky

Pověření k vyzvedávání dítěte

Organizace školního roku 2023/24

Přihlašování na prázdninový provoz

PrázdninyPočet přihlášených
Velikonoční prázdniny 28. 3. 20240
Letní provoz 8. – 19. 7. 202424

Jak omluvit absenci dítěte

Nepřítomnost dítěte můžete nahlásit paní učitelce ve třídě. V případě náhlého onemocnění využijte mobilní telefon (+420 739 095 355, mobilní telefon do zelené třídy +420 601 343 866) nebo aplikaci Naše MŠ. Dítě je nutné omluvit do 7:30 hodin v den, kdy do školky nepřijde (v případě pozdější omluvy již nelze odhlásit svačina a oběd).